• Pošlji povpraševanje

NAŠA ZGODBA

 

Poletja pri Hrenu so topla in skoraj nikoli vroča, predvsem zaradi nadmorske višine (cca. 1000 m) in obdanostjo z zelenimi gozdovi. Spomladi, poleti ter v pozno jesen okolica nudi možnost obiska številnih planinskih poti po Pohorju.  Odpravite se lahko do najvišjega pohorskega hriba Črni vrh (1543 m), številnih barij, Ribniškega jezera, naravnega rezervata Lovrenško jezero in mnogih drugih lokalnih zanimivosti. Narava je tukaj, zlasti v zgodnji jeseni, radodarna z gozdnimi sadeži, borovnicami, brusnicami in gobami. Razvejane gorske poti pa so primerne tudi za kolesarje, saj omogočajo raziskovanje Pohorja, ali pa kar celotne okolice levega in desnega brega reke Drave.

Navdušeni boste nad zimsko idilo, ko narava utone v počitek. Smučarji v tem času uživajo na  smučišču Kaštivnik, kjer obratuje ena izmed 2 štirisedežnic in 6 vlečnic smučarskega kompleksa Kope.

Stara magmatska kameninska osnova je podlaga za vodno bogastvo, ki ga je tu v izobilju. Mogočni iglasti gozdovi skrivajo življenjski prostor številnim gozdnim živalim.